Find din størrelse

Find din størrelse

Der findes flere forskellige længder af ringslynger og fastvikler. Hvilken størrelse der er bedst for dig og dit barn, afhænger af flere faktorer. Inden for vikler, taler man om det der kaldes "base størrelse". De fleste starter med en vikle i deres basestørrelse. Din "basestørrelse" betyder den størrelse, du har brug for, for at være i stand til nemt at binde en "Front Wrap Cross Carry", også kendt som FWCC. 

Vejledning: Sådan binder du en FWCC

Din basisstørrelse afhænger af, hvilken størrelse tøj du bruger på din overkrop. 

XS eller mindre: Størrelse 5 

Størrelse S-L: Størrelse 6

XL-XXL: Størrelse 7

3XL +: størrelse 8

Det er vigtigt, at du har nok stof til at arbejde med, når du vikler, så du komfortabelt kan binde en sikker dobbeltknude. Forskellen mellem størrelserne er kun 50 cm, så hvis du skal vælge mellem to størrelser, anbefaler jeg altid, at du vælger den længste af de to. 

Du vil bemærke, at der findes kortere vikler (størrelse 1-4). Disse korte vikler bruges til alternative måder at binde på, der bruger mindre stof. 

Omtrentlig længde på fastvikler efter vask:

Størrelse 8: 570cm
Størrelse 7: 520 cm

Størrelse 6: 470 cm
Størrelse 5: 420 cm
Størrelse 4: 370 cm
Størrelse 3: 320 cm
Størrelse 2: 270 cm
Størrelse 1: 220 cm

Se vores fastvikler her

RINGSLYNGER

Ringslynger bæres kun på få måder og varierer ikke i størrelse i det omfang, fastvikler gør. Folk i de fleste størrelser kan komfortabelt passe en standardlængde. Vores ringslynger med ekstra længde kan være det rigtige valg for dig, hvis du bruger en størrelse XL +, ønsker at bruge slyngen til at bære barnet på ryggen, ønsker at bruge den oven på tykt overtøj, eller hvis du er høj og kan lide lange dekorative haler på din slynge.

Ringslynger (kort / lang side, målt uden ringe):

Omtrentlig længde efter vask:

RS: 180/200 cm
RS ekstra længde: 210/230 cm

Kram slynger: En størrelse (190/220 cm)

Se vores ringslynger her

OM MÅLING af slynger og vikler

Stof er et levende materiale, der trækker sig sammen med vask og strækker sig ved brug. Afhængigt af hvordan de vaskes, og hvordan de bruges, trækker de sig sammen og strækker sig mere eller mindre. De oplyste længder er ca. mål efter vask. Længderne er omtrentlige og kan variere med op til 10%.

Fastvikler og slynger måles korrekt med metoden "soft tape in hand" - ofte forkortet STIH. Med den metode måles viklen i hånden med et blødt målebånd. Måles de fladt, liggende på et bord, vil de virke kortere end de er.

Vask dit bæreredskab

Hvis du har spørgsmål, så send en besked, så hjælper vi gerne!

Tilbage til blog

Vores fastvikler

Vores ringslynger

Om mig

Christine

Mit navn er Christine, og jeg er grundlæggeren af Nordic Slings; Et vikle-og slyngemærke skabt ud af min kærlighed til babywearing og smukt design.

Jeg ønsker at give dig frihed til at udtrykke dig som forælder, mens du styrker det unikke bånd mellem dig og dit barn.

Mine bæreredskaber er skabt med omhu og kærlighed. Hver enkelt vikle og slynge er resultatet af min passion for at kombinere de bedste materialer med et æstetisk design. Jeg har selv båret begge mine børn, og ved hvor vigtigt det er, at du både føler dig både komfortabel og smuk, når du bærer dit barn.

Hos Nordic Slings får du ikke et billigt produkt produceret på samlebånd i Østen. Jeg står selv for designet af mine vikler og slynger. Stoffet specialvæves på et lille GOTS-certificeret væveri i Østrig, og alle mine produkter syes i Danmark. Derfor finder du heller ikke Nordic Slings i babybutikker og andre webshops, hvor høj profit styrer udvalget.

Med et bæreredskab fra Nordic Slings får du ikke kun etisk produkt af høj kvalitet. Du investerer også i dig selv og dit barn. Jeg håber, at mine bæreredskaber vil blive en uvurderlig del af din forældreoplevelse. Hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning, er jeg altid her for at hjælpe.

Kærlig hilsen,

Christine Marie Lundbye Clausen