Min vogn

Luk
6 grunde til at vi elsker hør

6 grunde til at vi elsker hør

Grip, glide, cush, bounce, fasthed og "at gå en vikle til". Forklaring af termerne kan findes nederst i artiklen.

---

De gamle egyptere elskede det lette og skinnende stof, der er ideelt som et afkølende skjold fra ørkensolen. Hørplanten med smukke blå blomster er blevet dyrket kommercielt i Vesteuropa i århundreder; det kystnære klima med masser af regn og sol er ideelt til fremstilling af hør af højeste kvalitet. Verdens bedste hør dyrkes stadig hovedsageligt i Frankrig, Belgien og Holland. Her er 6 grunde til at vi elsker hør!


1. Hørplanten er bæredygtig at producere

Hørplanten er nøjsom og kan dyrkes i det europæiske klima uden brug af vanding eller kunstig gødning. Når marken er blomstret, modnes stilkene og tørrer på marken, inden de forarbejdes til den skinnende, næsten guldlignende, rå hørfiber.

2. Hør er temperaturregulerende

Hør er, ligesom uld, en hul fiber. Det betyder, at hørstof kan absorbere op til 20% af sin egen vægt i fugt, inden de føles klam, og fiberen tillader fugt at fordampe hurtigt. Hør er et ideelt stof til varme sommerdage.

3. Hør er utroligt stærkt

Hør er en meget stærk fiber, der har minimalt med bounce. Du vil derfor kunne bære selv større børn komfortabelt i en tynd hørslynge og stadig have fast støtte - bare husk at brede stoffet godt ud på ryggen.

4. God hør bliver hurtigt blød

Jo bedre kvalitet af hør, jo hurtigere bliver det floppy og blødt mod huden. Hørfibren har en naturligt skinnende overflade og falder smukt. Hørtråds naturlige lette ujævnheder giver stoffet et rustikt udtryk. 

5. Hør holder længe

Hør er et meget slidstærkt materiale, og bliver kun smukkere og blødere med brug.

6. Hør er easy care

Hørfibren er cellulosebaseret og kan derfor sagtens tåle maskinvask med almindelige vaskemidler der indeholder enzymer. Babygylp og andre uheld er intet problem!

-


Nordic Sling's hørringsslynger er klar til brug og bliver kun blødere og smukkere ved brug. Hørstof har intet bounce og føles fast og støttende; kølende på varme dage og lunt på kølige aftener. 

Se vores samling af bæreredskaber med hør her

---

Fagtermer:

Grip: Hvor godt en vikle "sidder fast" i sig selv. Grip gør, at en vikle bliver på plads og ikke glider op. For meget grip kan dog gøre det udfordrende at binde stramt nok.
Glide: Det modsatte af grip. Hvor godt en vikle glider over sig selv. For meget glide kan gøre det udfordrende at få en binding til at blive på plads.
Cush: Hvor "pudeagtig" en vikle/slynge er på skulderen.
Bounce: Hvor elastisk en vikle/slynge opfører sig. Det modsatte af fasthed.
At gå en vikle/slynge til: Hvordan stoffet forandrer sig med brug. En vikle/slynge der er brugt, er ofte blødere og nemmere at bruge, end en helt ny. Det afhænger i høj grad af materialerne hvor meget arbejde der kræves, før en vikle er gået til.

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Alle blogkommentarer kontrolleres inden offentliggørelse